miercuri, 17 februarie 2010

Legea lui Murphy



Câteva cuvinte despre legile lui Murphy innainte de va spune prima lege si ce-a mai cunoscuta dintre ele.

Legile lui Murphy sunt cunoscute în toata lumea, sunt afișate în birourile politicienilor și ale cercetătorilor, în atelierele de proiectare și în cabinetele consultanților financiari, ale universitarilor și ale studenților.

Murphy a existat, el este un personaj real. Identitatea lui, ca și originea apariției primei legi - singura originala - au fost dezvăluite într-un articol în anul 1977 în ziarul american "Los Angeles Times". Totul s-a întâmplat în anul 1949, la baza Fortelor Aeriene Edwards din Murdoc, California, în timp ce se lucra la proiectul MX981. Căpitanul Ed Murphy era un inginer, angajat a lui Wright Field. Enervat de proasta funcționare a unei curele de transmisie, datorita defectuoasei îmbinări la capetele curelei el a exclamat "Dacă e vreo posibilitate sa o facă prost, o va face!" - referindu-se la tehnicianul care a îmbinat greșit capetele benzii.

Câteva săptămâni mai târziu, la o conferința de presa, colonelul Stapp a afirmat ca rezultatele excelente pe care le-am obținut de-a lungul a câțiva ani, se datorează "încrederii noastre absolute" în ceea ce el a denumit atunci legea lui Murphy.

Presa a asigurat în perioada imediat următoare o mediatizare uimitoare a legii lui Murphy și apoi a diferitelor ei variante și aplicații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu