marți, 16 februarie 2010

„De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda”

V-am promis ca o sa postez în fiecare marți câte un articol scris de Gabytza sau Creata. Prin urmare acesta este articolul.

"Din lipsa de idei sau poate din prea multa inspirație am simțit nevoia sa va povestesc despre o carte care din punctul meu de vedere este foarte interesanta. Se numește „De ce bărbații se uita la meci și femeile se uita în oglinda”, scrisa de Barbara și Allan Pease.

O carte stufoasa, 282 de pagini, care tratează diferențele dintre femei și bărbați. Clișeu? Poate ca da, numai ca toate diferențele dintre cele doua sexe sunt explicate cu argumente științifice. Poate pare oarecum evident ca bărbații, asa cum spune și titlul, se uita la meci și femeile sunt preocupate cu uitatul în oglinda, dar mai mult decât atât aceste obiceiuri ascund de fapt foarte multe lucruri interesante.

Cine nu știe ca femeile nu se pot orienta în spațiu?

Cine nu știe ca bărbații nu cer indicații nici măcar atunci când își dau seama ca s-au rătăcit?

Cine nu știe ca femeile nu pot schimba nici măcar un bec?

Cine nu știe ca bărbații nu sunt în stare sa găsească untul în frigider?

Toate aceste lucruri sunt explicate in carte de cei doi autori.

O recomand domnilor cu simțul umorului și doamnelor care încă încearcă sa înțeleagă bărbații.

Si încă ceva...femeile sunt mai inteligente decât bărbații în medie cu 3% .


ENJOY!"

4 comentarii:

  1. Cu asta cu gasitul untului in frigider nu prea sunt de acord . Nu uitati ca cei mai buni bucatari sunt barbatii. La fel , nu pot fi de acord cu faptul ca femeile sunt mai destepte cu 3% decat barbatii.Poate or fi , dar cand dorm barbatii. :P . Ca sa vin si cu un argument , nu stiu sa fi auzit macar un nume de femeie , care sa fie geniu. Poate doar Ciciolina..
    Da , stiu , sunt misogin , dar incercati sa ma contraziceti!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Daca nu ar exista niste diferente intre femei si barbati nu vad unde ar mai fi chimia si complementaritatea. Fiecare vine cu partile bune si mai putin bune, cred ca acolo e frumusetea. Mai stiti reclama aceea de la "Magura"? Cu barbatul "perfect". E cat se poate de sugestiva. Nu exista barbati perfecti, asa cum nu exista femei perfecte. In schimb exista ochi care pot observa partile frumoase din om, exista caractere, toleranta etc Sa recunoastem ca ne plac si micile defecte ale celor din jur atat timp cat raman asa :p
    Si desi sunt si eu un sex slab :), sunt de acord cu Dannel. Recunosc ca femeile nu sunt mai destepte/inteligente decat barbatii si ca geniile in toate domenille au fost si sunt barbatii. Dar in spatele omului-geniu intotdeauna s-a aflat cineva :P O carte frumoasa, chiar fantezista pe tema asta e a lui Cartarescu - De ce iubim femeile.
    Concluzia mea? :) Barbatii sunt faini si nu am fi nimic fara ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pot sa mai zic? .. bv :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea cu untul se refera la faptul ca barbatii nu gasesc lucruri marunte in locuri inguste...nu la faptul ca nu-s bucatari buni. Cei mai buni bucatari sunt barbatii, toata lumea stie asta.

    RăspundețiȘtergere