vineri, 5 martie 2010

Seara de joi si dimineata de vineri.

M-am culcat aseara pe la ora 8 si jumate(stiu cam devreme pentru mine da nu stiu ce s-a intamplat) cu gandul ca nu o sa ma mai gandesc la anumite lucruri dar nu am reusit decat in jurul orei 9 sa adorm cred. M-am trezit in jurul orei 11 pentru ca a sunat mobilul, apoi am incercat sa adorm, spre mirarea mea am si adormit, adpoi in jurul orei 3 jumate m-am trezit din nou am realizat ca am lasat calculatorul aprins si muzica pornita, era pusa pe repeat o melodie care o sa o postez si pe ea mai jos. Am deschis putin geamul sa se aeriseasca cat am inchis eu calculatorul, dupa care m-am pus in pat.
Dimineata in jurul orei 6 si 20 m-am trezit ca deja dormisem de prea mult timp. Mi-am facut o cafea m-am imbracat siam mai stat putin la calculator. Pe la 7 m-a intrebat tata daca vreau sa ma duc cu el la munca, dar am zis nu. Aici a fost INCEPUTUL, a inceput cu teorii ca de ce nu ma duc cu el si ca e frig si ca racesc si etc etc cum face un parinte. In sfarsit a plecat el singur. la vre-o 10 minute s-a trezit si mama si a inceput si ea si uite-asa am inceput eu ziua cum nu se putea mai bine.
Am plecat m-am urcat in 301 , am ajuns la aviatorilor la metrou, binenteles ca am alergat dupa el. gafaind m-am asezat pe scaun, in stanga mea o doamna citea o care, nu am reusit sa vad titlul dar nu are importanta, stau ce stau si ma gandesc la ale mele, uitandu-ma prin matrou in dreapta vad una, doua, trei, patru, oameni citind la fel carti, ma uimit, si ma gandesc eu ca daca tot mai am 3 statii de mers de ce sa nu iau din apatele metroului pana in fata sa numar cati oamnei citesc carti si cati au ziare in mana. Zis si facut. M-am dus spre spatele metroului si incep: unu, doi, trei, patru, cinci......19, 20, 21, 21, si spre mirarea mea 23 de persoane care citeau carti intr-un singur metrou. In acelasi timp am numarat si persoanele care citeau ziare si reviste, nu am fost surprins deloc, am ajuns la un numar de 47 de persoane care citeau ziare sau reviste (o mica paranteza 47 de persoane fara mine:D eu faceam sudoku in Ring). Am tras o concluzie, eu cat fac pana la servici cu metroul? 45 minute. Pai de ce sa nu citesc si eu asa ca de luni cand o sa vin la servici o sa imi iau si o carte cu mine.
Noi cei 47 cu mine 48 de ce sa nu citim si noi o lectura fie ea si de 80 90 pagini? de ce trebuie sa citim ziare precum libertatea, click, cancan si etc? de ce sa nu citim o carte? de ce trebuie sa citim in ziare gem cele mai sus enumerate, titluri precum: o femeie a fost impinsa pe sinele de tren de un roman in nu stiu ce tara, sau ca 50 de romani au furat 500 de tone de cupru, nu stiu pe unde prin europa in valuare de 1,5 mil Euro, si asa mai departe? De ce ne plac aceste articole in loc sa ne placa sa citim o carte?

Astept parerile voastre.

Un mare mare artist care a facut din operele lui Mahler si Brahms Shostakovici, Sibelius, Prokofiev, Debussi si asa mai departe.

Mai jos este un frumos vals: Shostakovich' Second Waltz



A si fiti atenti cata lume strange la un concert, la noi cine poate strange atatia oameni?

Enjoy

Un comentariu:

  1. Frumos... Citindu-ti articolul am simtit ca vad un scurt metraj bun, realist, si foarte romanesc daca pot spune asa. Si eu am ajuns la aceeasi concluzie, avand in vedere ca pierd zilnic o ora si jumatate, doua in mijloacele de transport in comun. Dupa ce ca oricum traim intr-o continua nebunie mediatica si ne limitam din ce in ce mai mult la lumea virtuala, lectura unei carti este mai mult decat binevenita.
    L-as alatura lui Andre Rieu pe Edvin Marton, desi ceva mai comercial, este un compozitor contemporan cu mult potential.

    RăspundețiȘtergere