marți, 23 martie 2010

Relatie in criza de sex. Vinovatul: femeia!

Hm... de cand nu am mai postat...de ceva vreme.
Am gasit un articol si m-am gandit sa vi-l arat si voua. asa ca Enjoy it.

Majoritatea cuplurilor casatorite sau care locuiesc impreuna de cativa ani stiu despre ce este vorba: scanteia sexuala se stinge sau dispare cu totul dupa primii 3-4 ani de relatie. Cum se intampla acest lucru? Cine este vinovat? Aflam raspunsurile din cartea "Sex. Ghid complet pentru femei", de Susan Crain Bakos.

Un studiu din anul 2006, efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Hamburg-Eppendorf, Germania, efectuat pe 530 de barbati si femei, a scos la iveala faptul ca femeile isi pierd interesul pentru sex mult mai rapid decat barbatii, in primii 4 ani ai unei relatii serioase. In acelasi timp, barbatii se plang de lipsa variatiei, dar tot isi doresc sex cu partenera lor.

Dragostea nu dispare odata cu sexul

Mai mult decat atat, aceiasi experti au demontat mitul cum ca femeile ar avea nevoie de securitate emotionala pentru a se deschide sexual. Cand dorinta sexuala scade in intensitate, multi oameni, in special femeile, cred ca dragostea a disparut. Fara sentimentul dorintei spontane, femeile pot sa nu fie cele care fac primul pas catre sex si sa nu fie receptive la incercarile barbatului in aceasta directie. In consecinta, frecventa contactelor sexuale scade. Ei bine, atunci cand sexul devine rar, dorinta barbatului creste.

Femeile care nu fac sex isi pierd interesul pentru erotism. Barbatii care nu fac sex devin disperati

Barbatii sunt mai simplu de excitat, au nevoie de mai putina stimulare pentru a atinge un orgasm si expertii sustin ca orgasmele lor sunt mai puternice. De cealalta parte, femeile prezinta o scadere a dorintei pe masura ce frecventa rapoartelor sexuale scade. Se excita mai greu, au nevoie de mai multi stimuli si, spre deosebire de barbati, gasesc orgasmul mai putin placut.

Practic, ecuatia este complicata in cazul lor: dorinta scazuta determinamai putin sex, mai putin sex scade si mai mult dorinta, totul culminand cu dificultati tot mai mari in a se excita. Prin comparatie, barbatii, cu cat fac mai putin sex, cu atat sunt mai disperati dupa el. Femeile, cu cat fac mai putin, cu atat vor mai putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu