joi, 4 martie 2010

Prezervative de mici dimensiuni pentru elveţienii de 12 ani


Puştii din Elveţia, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, vor beneficia de prezervative de mici dimensiuni, concepute special pentru ei.

Guvernul elveţian a efectuat un studiu care arată că adolescenţii cu vârste atât de fragede nu se protejează atunci când fac sex, astfel că s-a conceput această serie de prezervative pentru ei, numită HotShot. Un astfel de prezervativ va avea diametrul de 4,5 centimetri, faţă de cele normale care au diametrul de 5,2 centimetri. Ambele, însă, au lungimea de 19 centimetri.

"Adolescenţii cu vârste între 12 şi 14 ani au tendinţa să nu se protejeze atunci când întreţin relaţii sexuale, în principal pentru că nu cunosc multe din acest ‘domeniu'. Ei nu înţeleg consecinţele şi le lasă pe fete să aibă grijă de acestea", a explicat Nancy Bodmer, om de ştiinţă de la Centrul pentru Dezvoltarea Psihologiei Personalităţii (Centre for Development and Personality Psychology) de la Universitatea Basel.

Măsura luată de guvernul elveţian a venit ca reacţie la campania Marii Britanii de a micşora numărul de sarcini nedorite la fetele sub 18 ani.


De ce nu face si statul roman o campania identica? Poate ca pe parlamentarii romani ii doare undeva, dar o sa ia masuri atunci cand fata unuia dintre ei o sa ramana cu burta la gura. Chiar imi pare rau de acele fete care raman insarcinate la varste mici, stiind ca nu au cu ce sa ii creasca prefer sa faca avort.

Un comentariu: